Embracer Group sluit Square Enix Montréal

Embracer Group sluit Square Enix Montréal

Embracer Group heeft Studio Onoma, dat voorheen bekend stond als Square Enix Montréal, opgedoekt.

In eerste instantie werd het nieuws door Bloomberg naar buiten gebracht, maar inmiddels heeft Embracer Group het bevestigd. Eerder dit jaar nam Embracer Group de studio - samen met Crystal Dynamics en Eidos Montréal - over van Square Enix. In oktober werd Square Enix Montréal vernoemd naar Studio Onoma. Ondanks dat wordt de studio nu toch gesloten.

Het sluiten van de studio heeft invloed op zo'n tweehonderd werknemers. Volgens Embracer gaat het om een moeilijke beslissing. "We bedanken alle teamleden voor hun werkzaamheden gedurende de jaren en hopen voor zoveel mogelijk van hen vervangend werk te vinden", aldus topman Phil Rogers via GamesIndustry.biz. Hij claimt daarbij ook dat er grootste ambities zijn voor Eidos Montréal en Crystal Dynamics.

Square Enix Montréal werd in 2011 opgericht. Sindsdien heeft het games zoals Hitman Go, Lara Croft Go, Hitman Sniper: The Shadows en Tomb Raider Reloaded ontwikkeld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bizar. Een studio kopen om hem meteen te sluiten. Ik neem aan dat Square Enix alleen maar alle Westerse studios tegelijk wilde verkopen en ze het daarom maar hebben gedaan ofzo.

0
test

@Tokumei Asset allocation

0

Aanbevolen voor jou