Embracer Group koopt Borderlands-studio Gearbox Software

Embracer Group koopt Borderlands-studio Gearbox Software

Embracer Group neemt voor 1,3 miljard dollar Borderlands-ontwikkelaar Gearbox Software over.

De deal moet binnen drie maanden volledig rond zijn. Daarmee wordt Gearbox het zevende bedrijf dat onder Embracer Group valt. Ook Ook THQ Nordic, Koch Media en Saber Interactive behoren tot het bedrijf.

De Gearbox Entertainment Company-oprichter Randy Pitchford blijft aan het hoofd van de studio staan, en zowel hij als de werknemers van Gearbox worden significante aandeelhouders van Embracer Group.

Naast Borderlands is Gearbox ook verantwoordelijk voor franchises als Brothers in Arms en Battleborn. Daarnaast is het de huidige eigenaar van Duke Nukem en Homeworld. Deze franchises worden door de overname ook onderdeel van Embracer. Meer informatie is in dit persbericht te vinden.

Embracer Group heeft daarnaast meer aankopen aangekondigd. Aspyr Media wordt onderdeel van dochteronderneming Saber Interactive. De studio is vooral bekend van het overzetten van diverse franchises van pc naar Mac, waaronder Civilization, Sim City, Call of Duty en Borderlands. Er zouden diverse projecten in ontwikkeling zijn bij Aspyr, waaronder een project met de waarde van zo'n 70 miljoen dollar.

Tot slot neemt Embracer Group het bedrijf Easybrain over. Easybrain moet de achtste dochteronderneming onder Embracer worden en de deal moet binnen ongeveer twee maanden rond zijn. Easybrain is een vooraanstaande mobiele ontwikkelaar met een focus op puzzelgames. Spellen van Easybrain zijn in totaal al meer dan 750 miljoen keer geïnstalleerd. 

Gearbox Software

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ken dan alleen Koch Media en dat is al een heel erg groot bedrijf. De Embracer group is dus echt huge

0

Aanbevolen voor jou