Embracer Group blijft doorgaan met gamebedrijven opkopen

Embracer Group blijft doorgaan met gamebedrijven opkopen

Embracer Group is van plan de komende jaren gamebedrijven op te blijven kopen.

Dat laat CEO Lars Wingefors aan The Financial Times weten (achter een betaalmuur, maar samengevat door VGC). Embracer Group heeft sinds begin 2020 maar liefst 62 aankopen gedaan van in totaal 8,1 miljard dollar. Wingefors zou van zijn de komende jaren ongeveer evenveel aankopen te doen.

Wingefors wil zich specifiek richten op de free-to-play-markt. Daarnaast wil hij ook meer voet aan de grond krijgen in landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen en China.

Embracer Group heeft tien overkoepelende uitgevers in handen, waaronder Koch Media, Deep Silver, THQ Nordic, Saber Interactive en Gearbox Software. Daaronder vallen meer dan honderd ontwikkelstudio's. 

Volgens Wingefors richt Embracer zich vooral op bewezen studio's, maar laat het bedrijf diens studio's vrij om de games te ontwikkelen die men wil. Daarbij lijkt Embracer zich vooral te richten op veel games uitbrengen, in plaats van een paar hele grote titels. Wingefors: "Als je een game maakt, loop je een groot risico, maar als je tweehonderd games maakt, zoals wij dat doen, loop je minder risico."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb zelf liever kwaliteit over kwantiteit.

0
test

Blijf me toch afvragen wat hier in godsnaam het einddoel is. Ze blijven maar kopen puur en alleen omdat het kan.

0
test

@poklaan er is geen einddoel, software maken is gewoon 10000000000000000x makkelijker dan fysieke spullen inkopen maken en verkopen, en als het niet verkoopt heb je dood kapitaal. Software vergaat niet en kan je updaten. Easy money.

0

@poklaan Het blijft maar een wereld van mega-bedrijven worden. Of ze zien het als uiteindelijk extra winst des te meer bedrijven ze hebben, of ze zien anderen het doen en willen niet te klein blijven om uiteindelijk zelf geabsorbeerd te worden..

0

Aanbevolen voor jou