Elon Musk wilde Mario Kart aan Tesla-auto's toevoegen | Gamer.nl

Elon Musk wilde Mario Kart aan Tesla-auto's toevoegen | Gamer.nl

De CEO van Tesla Motors, Elon Musk, heeft eerder een poging gedaan om een Mario Kart-game te verwerken in de Tesla-auto's. Dit laat Musk weten als antwoord op een vraag via Twitter.

In de betreffende tweet wordt Musk gevraagd of het een idee is om Mario Kart toe te voegen aan de auto's van Tesla, zodat mensen tijdens het wachten met het opladen van de auto tegen elkaar kunnen spelen. Hierop antwoordt Musk dat hij eerder een poging deed om dit te verwezenlijken, maar dat Nintendo het bedrijf geen licentie wilde geven.

De Model S van Tesla heeft volgens Variety een scherm van 17 inch (43 centimeter), wat groot genoeg lijkt om een prima spelervaring te beleven. Ter vergelijking, de Nintendo Switch heeft een scherm van 6,2 inch.

Alhoewel Musk niet meldt waarom er geen licentie werd gegeven, is het mogelijk dat Nintendo wegens veiligheidsredenen de game niet in auto's wilden hebben. Zo is het in theorie mogelijk om de game te spelen tijdens het rijden, iets waar Nintendo zich waarschijnlijk niet comfortabel bij voelt.

Elon Musk

Dat veiligheid bij Nintendo hoog in het vaandel staat is geen verra ing. Zo heeft het bedrijf met het uitbrengen van de Nintendo Switch denatoniumbenzoaat aangebracht op de cartridges van het systeem. Dit is een niet giftige stof die de cartridges een zeer bittere smaak geven indien ze in de mond worden geplaatst. Nintendo deed dit om te voorkomen dat kinderen de cartridges gingen inslikken.

Ondanks het feit dat Nintendo de uitgave van een licentie heeft geweigerd, bestaat de kans dat andere ontwikkelaars of uitgevers het bedrijf kunnen benaderen om alsnog games te implementeren in de Tesla's.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou