Het einde van 2004 nadert, de dagen worden kouder en alles moet gezellig zijn. Ook de standaard kerstfilms maken langzaamaan hun intrede weer, met dit jaar Lemony Snicket's Ellendige Avonturen als bioscooptrekker voor de jeugd. Lemony Snicket is gebaseerd op een populaire kinderboekenreeks, waarvan in de Verenigde Staten al tien delen verkrijgbaar zijn.

Centraal in de film staan de wezen Violet en Klaus Baudelaire, die na de dood van hun ouders ondergebracht worden bij een ietwat maf familielid, genaamd Count Olaf. Olaf probeert de kinderen om te brengen, om zo het riante familiekapitaal op te kunnen eisen. Genoeg voer voor een leuke, ontspannen kerstfilm dus. Het blijft echter niet bij een film, de movie tie-in ontbreekt namelijk niet.

Onder dezelfde naam als de film komt Activision ook met een spel gebaseerd op de avonturen van Violet en Klaus. Om je voor te bereiden op je queeste om Count Olaf te vermijden, heeft men vandaag een 220 MB grote demo van de game vrijgegeven, die vanaf deze website te downloaden is.