Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, in Nederland bekend als Lemony Snicket's Ellendige Avonturen, is een populaire kinderboekenreeks uit de Verenigde Staten, waarin inmiddels al tien delen verschenen zijn. Rond de feestdagen zal er een film gebaseerd op deze boeken in de bioscopen verschijnen en Activision heeft de rechten op de gelijknamige game op de kop getikt.

A Series of Unfortunate Events vertelt het verhaal van twee wezen, Violet en Klaus Baudelaire, die na het overlijden van hun ouders onder worden gebracht bij een ver familielid, Count Olaf genaamd, in de film vertolkt door Jim Carrey. Omdat Olaf niet zo van kinderen houdt, besluit hij Violet en Klaus om te brengen en het fortuin van de ouders op de eisen. Dit proberen de wezen natuurlijk te voorkomen, wat garant staat voor spannende en knotsgekke avonturen.

Een trailer en screenshots van het spel, zijn hier te bewonderen. Lemony Snicket het spel, verschijnt in november. De film zou in Nederland net voor de kerstdagen in première moeten gaan.