Elite: Dangerous-update voegt teams toe | Gamer.nl

Elite: Dangerous-update voegt teams toe | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

De 'Wings'-update gaat begin maart in bèta en laat spelers met maximaal drie anderen een groep vormen. Frontier heeft gekozen voor een maximale groepsgrootte van vier spelers om te voorkomen dat een groep spelers een heel sterrenstelsel bezet.

Spelers kunnen informatie delen, zoals de status van hun schild, wie welk ruimteschip als doelwit heeft en ook wordt het makkelijker om elkaar te volgen tijdens ruimtereizen. Daarnaast kunnen spelers beloningen van mi ies met elkaar delen. Wel geeft de ontwikkelaar aan dat spelers niet per se dicht bij elkaar hoeven te blijven, maar ook kunnen opsplitsen en alleen verder reizen. Het blijft wel mogelijk om contact met elkaar te zoeken en bijvoorbeeld om hulp te vragen.

Om de balans van Elite: Dangerous te behouden voegt Frontier ook gevaarlijkere mi ies en sterkere vijanden toe. Deze zijn speciaal bedoeld voor groepen spelers, hoewel ze ook haalbaar zijn voor mensen die alleen willen spelen. Frontier is van plan om de multiplayer van de ruimtesimulator verder uit te breiden, de ontwikkelaar noemt onder andere de mogelijkheid om lading en brandstof met elkaar te delen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou