Update 1.1 zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld hongersnood heerst in een bepaald sterrenstelsel. Spelers kunnen deze hongersnood oplossen door binnen de gegeven tijd genoeg voedsel naar het sterrenstelsel te brengen. Ook kunnen computergestuurde groeperingen een missie geven om zoveel mogelijk ruimteschepen kapot te maken in een sterrenstelsel.

Spelers kunnen zowel in de singleplayer als de multiplayer bijdragen aan deze missies. Het slagen of falen van de zogeheten Community-missies heeft invloed op de machtsverhoudingen in het universum. Momenteel hebben spelers al wel kleine invloed op deze verhoudingen als ze normale missies doen.

Naast Community-missies voegt update 1.1 enkele kleine grafische updates toe. Zo zien gasreuzen er beter uit door verbeterde diepte en hebben bewoonde planeten kleine lichtjes op de zijde waar het nacht is.

De bèta van de update rolt begin februari uit en komt een week later uit voor alle Elite: Dangerous-spelers. De volgende update, 1.2, voegt ook een functie toe waarmee spelers als team missies kunnen doen en beloningen delen.