Elf nieuwe PlayStation VR2-games onthuld

Elf nieuwe PlayStation VR2-games onthuld

Sony heeft elf nieuwe PlayStation VR2-games onthuld.

Dat deed het bedrijf op PlayStation Blog, waar het ook aankondigde dat de vr-headset vanaf 22 januari voor 599,99 euro verkrijgbaar is. Er moeten op release meer dan twintig games beschikbaar zijn voor de PS5-headset. Daar vallen onderstaande titels overigens niet per se allemaal onder. Een groot gedeelte van deze net aangekondigde games is al verkrijgbaar op andere vr-headsets.

The Dark Pictures: Switchback VR

Supermassive Games komt met een nieuwe horrorgame in de The Dark Pictures-reeks, genaamd Switchback VR. Het gaat om een on-rails shooter, vergelijkbaar met Until Dawn: Rush of Blood op de eerste PSVR. 

Spelers doen in deze nieuwe horrorgame onder andere een spookschip, een hotel, een woestijn met vampiers en het oude New England aan.

Watch on YouTube

Crossfire: Sierra Squad

Smilegate komt met een nieuw deel in de shooterreeks Crossfire, genaamd Crossfire: Sierra Squad. Het spel moet ergens in 2023 op PlayStation VR 2 uitkomen.

De first-person shooter laat spelers in de huid kruipen van de leider van een elite team te midden een oorlog over een biochemisch wapen. Spelers kunnen een spectaculaire arcadeshooter verwachten met 39 soorten wapens en intelligente computergestuurde vijanden. Daarbij kan de game met vier spelers in co-op doorlopen worden.

Watch on YouTube

Jurassic World Aftermath Collection

De Jurassic World Aftermath-games vonden al gretig aftrek op Oculus Quest-helmen. Beide games komen in 2023 in een collectie naar PS VR 2. De games spelen zich af tussen de films Jurassic World en Fallen Kingdom. Spelers storten neer op Isla Nublar en moeten zien te overleven tussen de dinosauriërs. Daarbij hervat Jeff Goldblum de rol van Dr. Ian Malcolm.

Jurassic World Aftermath

After the Fall

After the Fall verscheen eerder al voor o.a. PlayStation VR en Oculus Quest en is ontwikkeld door het Nederlandse Vertigo Games.

In de game breekt er een virus uit in Los Angeles door het overmatig gebruik van designerdrugs. Daardoor wordt de stad geteisterd door monsterlijke wezens genaamd de Snowbreed. Spelers verkennen een post-apocalyptische, bevroren spelwereld waar men moet zien te overleven. De samenleving in deze game is in de jaren 80 uit elkaar gevallen, dus After the Fall bevat diverse odes aan dat decennium.

De game moet ergens in 2023 uitkomen voor PS VR2 en ondersteunt cross-play, zodat mensen op alle platforms met elkaar kunnen spelen. Alle extra content die sinds release van de oorspronkelijke versie is uitgekomen zit ook in de PS VR2-versie.

Watch on YouTube

Cities VR: Enhanced Edition

Cities VR kwam eerder dit jaar al op Meta Quest 2 uit, maar komt op dezelfde dag als PS VR 2 ook voor die headset uit. De vr-versie van de citybuilder laat spelers door hun eigen stad rondlopen als een soort monsterlijk groot persoon. Met vr-controllers kunnen wegen worden aangelegd.

Dankzij de kracht van de PlayStation 5 kunnen er volgens ontwikkelaar Fast Travel Games meer details worden getoond. De Sense-controllers zorgen daarbij voor een nauwkeurige besturing.

Watch on YouTube

Cosmonious High

De makers van Job Simulator en Vacation Simulator hebben Cosmonious High al uitgebracht voor SteamVR, HTC Vive en Oculus Quest 2, maar de game komt dus ook naar PlayStation VR. 

In Cosmonious High besturen spelers een Prismi, een zeldzaam buitenaards ras dat zich kan aanpassen aan elke situatie. Mensen storten neer in Cosmonious High en moeten daar allerlei krachten ontgrendelen om de school te herstellen. De kleurrijke graphics en humor vallen daarbij op.

Watch on YouTube

Andere aangekondigde PS VR2-games

  • Hello Neighbor: Search and Rescue

  • The Light Brigade 

  • Pistol Whip 

  • Tentacular

  • Zenith: The Last City

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oke, dus 550 voor een PS5 en dan 600 voor de VR2 en dan kan je aan de gang met dit? Veel plezier Macaulay Culkin..

0

@kleinekoosjer en nog een dualsense edge !! Een hobby mag wat kosten

0
test

@TripleR40 ach ja.. ieder zijn ding. Ik speel al jaren in bandjes.. als je bedenkt wat gitaren en amps kosten valt dit eigenlijk nog wel mee ;-) .. anyhoe, even weer on-topic. Ik had wel gehoopt dat we met de nieuwe gen vr iets meer van ons stoeltje geblazen zouden worden. Nu ben ik zelf niet in de markt, maar voor degene die dat wel zijn, hoop je toch dat het meer richting volwaardige games gaat ipv die gimmicks of die on rails shooters. Die horizon game zag er daarentegen wel zeker vet uit bijvoorbeeld. Meer van dat.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Alleen heb je daar heel veel meer keuze kwa games.

0

@coola Met een Quest 2 (die standalone gebruikt kan worden) heb je feitelijk veel meer waar voor je geld en die is ook nog eens veel goedkoper!

0

@coola Je hebt zeker geen top of the line PC nodig tegenwoordig om VR te kunnen spelen op PC. Mijn laptop van 4 jaar oud, met een degelijke videokaart, kan Half Life Alyx draaien. Niet met de hoogste settings uiteraard, maar het is goed te doen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou