Twaalf Koreanen opgepakt voor match fixing StarCraft 2 | Gamer.nl

Twaalf Koreanen opgepakt voor match fixing StarCraft 2 | Gamer.nl

Twaalf Koreanen zijn opgepakt vanwege een match fixing schandaal rondom een professionele StarCraft 2-competitie. Dat meldt de Korean eSports Association (KeSPA).

De mensen zijn opgepakt vanwege illegaal gokken en match fixing. Bij laatstgenoemde spreken eSport-teams of leidinggevende van teams voordat een wedstrijd gespeeld wordt af wie er gaat winnen, om zo weddenschappen te beïnvloeden.

Eén van de gearresteerden is Park Wae-Sik, de coach van het pro-team Prime. Een pro-gamer van Prime genaamd Choi 'YoDa' Byung Hyun is ook opgepakt. De arrestaties zijn verricht naar aanleiding van een onderzoek van KeSPA en de Koreaanse autoriteiten, waarbij is gebleken dat eerder dit jaar minstens vijf profe ionele wedstrijden werden beïnvloed. Park en andere leden ontvingen tu en de 4000 en 17.000 dollar per wedstrijd. Gokkers die op de hoogte waren van de match making hebben rond de 35.000 dollar verdiend.

KeSPA laat weten dat iedereen die schuldig wordt bevonden levenslang verbannen wordt van StarCraft 2. Ook gaat de organisatie de beschuldigden vervolgen vanwege schade die aan de reputatie van eSports is aangericht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou