Nieuws

Twaalf Koreanen opgepakt voor match fixing StarCraft 2

Korean eSports Association wil spelers vervolgen

Geschreven door Michel Musters op
Twaalf Koreanen zijn opgepakt vanwege een match fixing schandaal rondom een professionele StarCraft 2-competitie. Dat meldt de Korean eSports Association (KeSPA).

De mensen zijn opgepakt vanwege illegaal gokken en match fixing. Bij laatstgenoemde spreken eSport-teams of leidinggevende van teams voordat een wedstrijd gespeeld wordt af wie er gaat winnen, om zo weddenschappen te beïnvloeden.

Eén van de gearresteerden is Park Wae-Sik, de coach van het pro-team Prime. Een pro-gamer van Prime genaamd Choi 'YoDa' Byung Hyun is ook opgepakt. De arrestaties zijn verricht naar aanleiding van een onderzoek van KeSPA en de Koreaanse autoriteiten, waarbij is gebleken dat eerder dit jaar minstens vijf professionele wedstrijden werden beïnvloed. Park en andere leden ontvingen tussen de 4000 en 17.000 dollar per wedstrijd. Gokkers die op de hoogte waren van de match making hebben rond de 35.000 dollar verdiend.

KeSPA laat weten dat iedereen die schuldig wordt bevonden levenslang verbannen wordt van StarCraft 2. Ook gaat de organisatie de beschuldigden vervolgen vanwege schade die aan de reputatie van eSports is aangericht.

Bron: Team Liquid

Dit artikel delen:

Lees meer

De laatste episode van Tales from the Borderlands Nostalgische gevoelens in Star Wars: Battlefront-commercial
2

Reacties op: Twaalf Koreanen opgepakt voor match fixing StarCraft 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  serphilith

  • 19 oktober 2015 12:21
  maar 12.. denk dat je er wel tien keer zo veel van had kunnen oppakken en dan nog heb je amper een druppel op de hete plaat gelegd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 19 oktober 2015 12:45
  Dit is nog niets. Bij het eerste world of tanks toernooi hadden ze ook een stuk of 20 russen te pakken. Die gingen gewoon naar elkaars teamspeak toe en besproken elkaars tactieken af om het zo echt mogelijk te laten lijken

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.