Nieuws
Assassins Creed

Ubisoft-games voor volgend fiscale jaar mogelijk gelekt

Assassin’s Creed, Avatar en The Division

Geschreven door Kamal van de Pol op
Ubisoft is van plan om tussen april 2023 en maart 2024 elf games uit te brengen op console, pc en mobiele platforms. Dat melden bronnen van Insider Gaming.

In het volgende fiscale jaar is Ubisoft naar verluidt van plan om een elftal nieuwe games uit te brengen, waarvan sommige nog niet officieel zijn aangekondigd. Bekijk hieronder een overzicht.

Assassin’s Creed Mirage (PS5, PS4, Xbox one, Xbox Series X/s, pc)

Het volgende deel in de Assassin’s Creed-reeks werd in september onthuld door Ubisoft na een serie gelekte beelden. In dit nieuwe deel stappen spelers in de schoenen van Basim, een personage dat eerder voorkwam in Assassin’s Creed Valhalla. Mirage speelt zich grotendeels af in de stad Bagdad in het jaar 861 en heeft volgens de ontwikkelaar een veel kleinere schaal dan de vorige games in de reeks. Assassin’s Creed Mirage heeft nog geen releasedatum.

The Division Heartland (PS5, PS4, Xbox one, Xbox Series X/s, pc)

The Division Heartland is een free-to-play survivalshooter die zich afspeelt in het universum van The Division. De game staat los van de andere games in de serie, maar bevat wel bepaalde gameplay-aspecten van de vorige games zoals het derdepersoonsaanzicht. Op dit moment is het mogelijk om je in te schrijven voor de gesloten bèta op de website van de game. The Division Heartland heeft nog geen releasedatum.

Skull and Bones (PS5, Xbox Series X/s, pc)

De in 2017 onthulde piratengame Skull and Bones is recentelijk wederom uitgesteld door Ubisoft. In de titel bleden spelers de rol van piraat om rond te varen op zee, andere schepen te vernietigen of schatten te vinden. De game zou oorspronkelijk in maart uitkomen, maar er is nog geen nieuwe releasedatum bekend.

Rainbow Six Mobile (mobiel)

Rainbow Six Mobile is in feite een mobiele versie van Rainbow Six Siege: een tactische first-persoon shooter met een focus op personages en hun eigenschappen. Veel maps en Operators uit Rainbow Six Siege zijn ook beschikbaar in deze mobiele versie, met de nodige compromissen om het spel speelbaar te maken op smartphones. Rainbow Six Mobile zou oorspronkelijk in 2022 uitkomen en heeft nog geen nieuwe releasedatum. 

Assassin’s Creed Codename Jade (mobiel)

Codename Jade is de werktitel van de aanstaande mobiele Assassin’s Creed-game. Jade speelt zich af in het oude China, waarin spelers onder andere de Chinese Muur beklimmen. Ook is dit de eerste game in de reeks waar spelers hun eigen personage mogen creëren en personaliseren. Er is nog geen releasedatum bekend voor Codename Jade.

Avatar: Frontiers of Pandora (PS5, Xbox Series X/s, pc)

Avatar: Frontiers of Pandora werd oorspronkelijk aangekondigd in 2017, maar verdween kort daarna van de radar. In 2021 verschenen er details over de game. Zo vertelt de game een origineel verhaal met nieuwe personages en zijn er hints dat de game in eerstepersoonperspectief te spelen is. Avatar: Frontiers of Pandora zou oorspronkelijk in 2022 uitkomen en heeft nog geen nieuwe releasedatum.  

xDefiant (PS5, PS4, Xbox one, Xbox Series X/s, pc)

Deze free-to-play multiplayershooter zet personages uit verschillende Tom Clancy-series tegenover elkaar, zoals The Division, Ghost Recon en Splinter Cell in 6v6-potjes. In xDefiant zijn de unieke eigenschappen van klassen van groot belang tijdens snelle schietgevechten. Op dit moment houdt Ubisoft meerdere gesloten tests van de game, maar er is nog geen releasedatum bekend xDefiant.

Project Orland (Platformen onbekend)

Project Orland is de werktitel van de volgende game in de Crew-reeks, waar momenteel nog weinig over bekend is. Oorspronkelijk zou de game een uitbreiding zijn op The Crew 2 worden, maar deze zou zijn uitgegroeid tot een eigen game. De game krijgt verder mogelijk de titel Motorfest en heeft nog geen releasedatum. 

Assassin’s Creed Nexus (Oculus 2)

De derde Assasssin’s Creed-game in deze lijst, Nexus, zou een virtualrealitygame worden zijn waar spelers verschillende personages uit de serie besturen. Zo zou Ezio uit Assassin’s Creed 2 speelbaar zijn en zou de game zestien levels bevatten. Verder is er nog weinig bekend over Assassin’s Creed Nexus, de game heeft ook nog geen releasedatum. 

The Division Resurgence (mobiel)

The Division Resurgence is een free-to-play smartphonegame die te vergelijken is met de andere Division-games. Zo speelt het zich net zoals de originele game af in New York en bevat het de openwereld- en third-person shooter-mechanieken van consolegames. Spelers kunnen zich registeren voor bètatests van de game, al is er nog geen releasedatum bekend. 

Assassin’s Creed game met Netflix (mobiel)

Ubisoft en Netflix zouden tot slot werken aan een mobiele Assassin’s Creed-game die uitgebracht wordt via Netflix Games. De game zou geen advertenties bevatten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony onthult PlayStation VR2-games die in februari en maart verschijnen Phil Spencer roept ontwikkelaars op te stoppen met verdelen spelers
60

Reacties op: Ubisoft-games voor volgend fiscale jaar mogelijk gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 19 januari 2023 17:36
  Net zoals elk ander bedrijf ter wereld heeft Ubisoft een kut jaar achter de rug en gaan ze zometeen weer gewoon knallen. Dat ze problemen hebben waardoor de faillissement aanmoeten gaan vragen is meer van een mug een olifant maken.


  Mensen hier willen heel graag dat Ubisoft een brute dood sterft maar dat zie ik niet gebeuren. Ze healen zichzelf wederom gewoon.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 19 januari 2023 17:50
  @coola als ik de reacties lees zijn er maar weinig mensen die Ubisoft dood wensen. Maar wat ik al een jaar of 2 lees is dat het meerendeel al lang door had dat ze een slechte route hebben uitgezet, en dat blijkt te kloppen. Zien ze gelukkig zelf ook in. Ik blijf van mening dat ze meer terug moeten naar een kleinere Ubisoft, misschien zelfs onder de 15000 mensen en geen 20 projecten tegelijk startten maar 6 of 7. Dan hebben ze focus om daar dan iets onvergetelijks te maken. Misschien niet voor iedereen en niet bij iedere titel maar ze hebben aardig wat hits and misses gehad de afgelopen jaren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent 4125

  • 19 januari 2023 17:57
  @Jumpman Ubi hoeft van mij ook helemaal niet dood. De tunnelvisie op die enkele titels en de voorspelbare invulling daarvan, daar moeten ze vanaf. Persoonlijke Ubi favorieten uit het verleden, zoals Beyond G and E, maar ook Child of Light, of Ghost Recon Advanced Warfighter, of Rainbow Six Vegas, blaas daar eens op een creatieve manier nieuw leven in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 19 januari 2023 18:03
  @Agent 4125 pcies, ubi heeft veel goede titels onder de riem maar ze richten zich op wat ze veilig achten. Of waarvan ze denken dat mensen alleen dat nodig hebben.

  Als voormalige bakker (lang geleden) kan ik hier wel een mooie vergelijking in maken. Zou ik destijds alleen brood (assassins creed) maken dan heb ik iets wat mensen iedere dag (jaar) nodig hebben en dat is een veilig product om te hebben. Maar met alleen brood in het arsortiment komen klanten uiteindelijk niet meer terug. Dus zal ik ook gebak (splinter cells, trials, Laura’s passie) moeten aanbieden. Daar verdien ik minder op maar ik houd wel mijn klanten geboeid. En dat is in mijn ogen exact wat er nu mis is bij ubi.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Agent 4125

  • 19 januari 2023 18:16
  @Jumpman Gebrek aan visie, op een bodem van lafheid, met een snufje onderschatting van het gamepubliek

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 19 januari 2023 18:01
  @Jumpman

  Ze moeten zich gewoon focussen op Assassin's Creed, Ghost Recon, far cry en op een aantal nieuwe open wereld games zoals Avatar en star Wars. Want daar shinen ze gewoon in. Want sfeer volle rijkelijke gevulde en mooie open wereld games maken zijn ze meester in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 19 januari 2023 18:06
  @coola als ze zich alleen hier op focussen dan sterft ubi (wellicht een langzame) zekere dood. Ze zijn niet meer zo divers als vroeger.

  Als Mario en sonic nog steeds kunnen verkopen, waarom geloven ze dan zelf niet meer in Rayman?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 19 januari 2023 18:11
  @coola ik denk dat ubi weer moet doen wat ze in ps3/360 deden veel verschillende games, en far cry moeten ze even laten rusten is al jaren het zelfde.. Kom met wat fans willen een splinter cell een nieuwe Prince of persia. Maybe even Rayman. Ze hebben genoeg ip die veel trouwe fans hebben far cry even laten rusten en rustig kijken hoe ze dat net als ac origin een goeie reboot geven zal fans heerlijk vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 19 januari 2023 18:37
  @hulstpower

  Met far Cry heb je waarschijnlijk gelijk. Maar AC stop zetten is als je aorta doorsnijden. Die moeten ze blijven maken. ( Niet jaarlijks maar wel zoals ze nu doen met Valhalla en Mirage. 2 a 3 jaar tussen laten)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 19 januari 2023 18:49
  @coola kijken hoe mirage het doet, vond valhala leuk maar te veel het zelfde weer zoals met origin. Ze hebben veel op en als ze met af en toe wat nieuws komen zoals back in the Day ghost recon future soldier was geweldig, nu was laaste ghost recon net een far cry achtig game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 19 januari 2023 18:53
  @hulstpower

  Valhalla voelt imho totaal niet aan als origins ( en ook niet als Odyssey).

  Over ghost Recon future Soldier… Ik vind dat echt rond uit de kutste ghost Recon ooit. Breakpoint ( ja release was zwaar kut) vind na advanced warfighter de beste GR ooit. Heb er nu ( heb hem pas in 2021 gekocht) 100 uur veel plezier in gehad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 19 januari 2023 20:49
  @coola bedoelde advanced warfigter die vond ik super vet back in the Day. Maar valhala deed veel wat origin en odyssee al deden enw at dingen er bij, maar had niet het effect wat origin had met ze reboot. En denk dat ubi wat vaker een titel even moet laten liggen om vervolgens met een bang te komen zoals Nintendo met Mario en zelda doet. Maar dit is mij mening speel wel veel van hungames. Heb nu far cry 6 gehad moet even tijd nemen en er aan beginnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 20 januari 2023 11:26
  @coola Ik dat dat de juiste strategie zou zijn, even terug naar de kern en waar je goed in bent en ze zijn goed in de dingen die je hier noemt.
  NIet per se wat ik het liefst zie, maar dat is niet relevant, de verkopen laten zien dat het voor heel veel mensen wel interessant is.
  Al die experimenten zijn gewoon uit de klauwen gelopen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 20 januari 2023 07:13
  @Jumpman ik sluit me helemaal bij jouw reactie aan.
  Ik snap ook niet zo goed dat ze nu alweer games aankondigen die nog maar net in ontwikkeling zijn. Doe nou gewoon niet, dan sta je tenminste niet zo voor paal als het weer heel lang duurt voor die game uit is

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 19 januari 2023 18:01
  @coola Niemand heeft wat tegen Ubisoft iedereen hoop dat het bedrijf weer keihard terug komt. Zoals vroeger. Tenslotte zijn wel allemaal gaming liefhebbers .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Huh

  • 20 januari 2023 01:07
  @Snoop213 Tjongejonge, laat het gaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gamerlezer

  • 19 januari 2023 18:36
  @coola ik denk dat jumpman en agent 4125 aardig de spijker op de kop slaan en ik denk ubisoft wel uit hun comfortabele hoek moet komen om de top ontwikkelaar te worden die ze ooit wel waren. Naast blijkbaar toch iets beter te moeten omgaan met hun personeel. Ik denk dat men daar niet echt omheen kan. Verder zou ik sommige persoonlijke rancuneuze reacties filteren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 19 januari 2023 18:40
  @gamerlezer

  Mja misschien dat ze FC tijdelijk moeten laten vallen, maar AC zeer zeker niet ( Valhalla is best verkopende Ubisoft game ooit, je bent achterlijk als je als bedrijf met die franchise opeens niks meer gaat doen)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 19 januari 2023 18:53
  @coola Ik hoop dat Ubisoft eens van het open wereld genre afstapt. Want niet alles hoeft open wereld te zijn. Een goed linear avontuur zal veel beter werken voor sommige franchises.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 20 januari 2023 07:16
  @Snoop213 probeer het even op de inhoud te houden in plaats van op de man, wordt het hier echt leuker van

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.