Eleven Table Tennis bevestigd voor PlayStation VR2

Eleven Table Tennis bevestigd voor PlayStation VR2

Het tafeltennisspel Eleven Table Tennis komt naar PlayStation VR2.

Dat meldt de ontwikkelaar op Reddit. Volgens de ontwikkelaar kon het spel niet naar de eerste PlayStation VR komen, omdat daar geen precieze bewegingsgevoelige tracking is in verband met de oude Move-controllers. De nieuwe controllers voor PlayStation VR2 moeten er echter voor zorgen dat het spel wel daarop kan verschijnen.

Eleven Table Tennis is al verkrijgbaar voor de Oculus Quest 2 en wordt gezien als een van de meest accurate en authentieke tafeltennisgames ooit. De physics van het spel zijn zo realistisch mogelijk. Spelers kunnen het tegen de computer opnemen, of online tegen andere spelers.

Meer details over de PSVR2-versie van de game zijn er nog niet. Sony gaf begin dit jaar wel meer details over de nieuwe vr-helm. De headset toont een hogere resolutie dan de eerste helm: 4000 bij 2040 pixels (of 2000 bij 2040 per oog). Het hdr-beeldscherm is net als op de PSVR een oled, maar het blikveld is met 110 graden 10 graden meer dan de voorganger. 

Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de controllers. Ook worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen.

Tot slot hebben zowel de helm als de eerder onthulde controllers trilmotors waarmee vibraties worden gegeven. De controllers heten officieel de PlayStation VR2 Sense en hebben zoals eerder bekendgemaakt adaptieve triggers, vingerdetectie en haptische feedback. De PlayStation VR2 zelf is nog niet getoond. Ook is niet bekend wanneer de helm verschijnt, al gaat hij volgens geruchten binnenkort in massaproductie. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Heerlijk spel maar dit spel leent zich absoluut niet voor bekabelde vr. Werkt veel beter op de quest.

0

Aanbevolen voor jou