Elektronicabedrijf verwacht PS5 Pro en nieuwe Xbox Series in 2023 of 2024

Elektronicabedrijf verwacht PS5 Pro en nieuwe Xbox Series in 2023 of 2024

Het Chinese elektronicabedrijf TCL verwacht in 2023 of 2024 een mid-gen upgrade voor consoles in de vorm van een PS5 Pro en een nieuwe Xbox Series-console.

Dat meldde het bedrijf tijdens een presentatie waar de Poolse website PPE bij was. TCL, dat vooral groot is de productie en verkoop van televisies, toonde tijdens de presentatie een planning waar de mogelijke nieuwe consoles werden vermeld.

TCL verwacht dat de PS5 Pro en nieuwe Xbox Series-console framerates van 60 tot 120 frames per seconde in een resolutie van 2160p kunnen weergeven. Ook zou een 8k-resolutie onder de mogelijkheden behoren.

Het is onwaarschijnlijk dat TCL uitgebreide informatie heeft over de toekomstplannen van Sony en Microsoft. Vermoedelijk baseert het bedrijf deze planning dan ook op eigen verwachtingen. Daarbij zijn de PlayStation 5 en Xbox Series X op moment van schrijven nog regelmatig uitverkocht, mede vanwege het aanhoudende, wereldwijde chiptekort.

Analist Piers Harding-Rolls meldde aan VGC dat de timing realistisch kan zijn, maar dat de huidige tekorten er voor kunnen zorgen dat de consoles uitgesteld worden. "Ik verwacht niet dat dit gebaseerd is op concrete informatie, maar het is een realistische schatting. De slechte verkrijgbaarheid van de PS5, met als gevolg dat er minder snel een grote hoeveelheid eigenaren is, beïnvloedt deze tijdlijn waarschijnlijk. Ik denk dat een mid-gen upgrade op zijn minst pas eind 2024 arriveert."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

2023 veel te snel ze zijn nog niet te koop normaal in de winkel vooral ps5, we hebben nog niet alles gezien wat deze consoles kunnen. Denk 2024 misschien een slim model, maar een upgrade nee 2025 2026 ergens pas.

0

@hulstpower ik vind het ook vrij snel hoor.

0
test

@Roy36NL ja toch laat ze maar eerst eens in winkels liggen, dan moet er nog prijs verlaging op komen dan nog slim model en dan pas een upgrade dan zitten we zo in 2025 2026 en dan 2 jaar later de ps6 ofzo

0
test

Ik zie denk ik liever gelijk een Playstation 6 in 2025 of 2026.

0
test

@RoderikR gaat niet gebeuren.

0

Aanbevolen voor jou