Elektrische impuls in brein verbetert gamevaardigheden | Gamer.nl

Elektrische impuls in brein verbetert gamevaardigheden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijdens het onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), moesten soldaten de trainingsgame DARWARS Ambush! spelen. De proefpersonen werd opgedragen een gebied af te speuren en alert te zijn voor gevaarlijk situaties, zoals geïmproviseerde bommen achter prullenbakken en de schaduw van een sluipschutters op een dak.

Vrijwilligers die twee miliampères toegediend kregen, ongeveer vijfhonderdste van de milliampères die een gloeilamp van 100 watt trekt, bleken na een korte training twee keer zoveel te verbeteren in het spel als de vrijwilligers die zonder elektrische impulsen speelden. Vincent Clark, neurowetenschapper aan de universiteit van New Mexico, beweert dat de techniek mensen kan helpen om sneller te leren. DARPA hoopt dat de techniek soldaten scherper kan maken wanneer ze op het slagveld staan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou