Het Amerikaanse blad Electronic Gaming Monthly heeft elke maand, naast reviews en previews, soms ook wat leuke geruchten te bieden. In de laatste editie van EGM stond bijvoorbeeld te lezen dat Team Ninja aan het werken is aan een exclusief  Dead or Alive spel voor de PS3. Daarnaast zou de nieuwste console van Sony in de toekomst ook een gloednieuw deel in de Disgaea reeks huisvesten, wat dus kan betekenen dat het SRPG-genre ook nog toekomst heeft in dit next-gen tijdperk.

Een beeld uit Dead or Alive 4, een spel dat verscheen op de Xbox 360

Naast geruchten omtrent nieuwe PS3-titels zijn er ook wat roddels rond games voor de huidige handhelds. Zo zou Hudson (Bomberman, Wing Island) aan een mysterieus project voor de DS én Wii aan het werken zijn dat als naam Bonk heeft meegekregen. Verder nog goed nieuws voor de PSP-bezitters doordat, volgens EGM, Professor Layton ook in Amerika zal verschijnen. Waarschijnlijk wilt dit ook zeggen dat we in Europa van deze Japans-getinte game zullen mogen genieten in de toekomst.

Screens van Professor Layton, het spel dat hopelijk ook naar Europa komt

Om af te sluiten nog twee leuke geruchten waarvan het eerste gaat over de eeuwenoude Mega Man reeks. Volgens EGM zou Capcom namelijk aan een remake van het originele Mega Man aan het werken zijn, die bovendien exclusief via Playstation Network te downloaden zal zijn. Als laatste nog een leuk gerucht voor alle RPG-fans. Dat Square Enix aan het werken is aan een nieuw deel in de Kingdom Hearts reeks wisten we al langer dan vandaag, maar blijkbaar zal het volgende deel uit de serie een spin-off worden. Deze spin-off zal bovendien verschijnen op een 'hearty-console', welk platform het zal worden blijft dus nog even geheim.

Zal het volgende avontuur van Sora en zijn vrienden een spin-off worden?

Nog even voor de duidelijkheid, het gaat hier om geruchten, niets meer.