Een van de koppen op de voorkant van alle landelijke dagbladen was vandaag de moord op het 5-jarige meisje Yasmina door de 14-jarige Viresch K. Het achterliggende verhaal was nog absurder toen bleek dat de aanleiding tot deze moord te maken had met het verliezen van een potje NeedForSpeed.

Gamers.nl vroeg om een officiele verklaring van Electronic Arts Nederland, de distributeur van NeedForSpeed:PERS STATEMENT INZAKE DE MOORD OP YASMINA HABCHI

Amsterdam, 27 oktober 2000 -- Vandaag is het computerspel Need 4 Speed in de media geassocieerd met de moord op de 5-jarige Yasmina Habchi door de 14-jarige Viresch K. Hoewel de verklaringen nog tegenstrijdig en onbevestigd zijn, zou volgens de verklaring van Viresch K., het niet kunnen winnen van dit spelletje, mede de aanleiding zijn geweest voor zijn agressieve daad.

Need 4 Speed

Need 4 Speed van uitgever Electronic Arts is geen agressief computerspel. Need 4 Speed is een geavanceerde race game, waarbij één of meerdere spelers tegen elkaar of tegen de klok kunnen racen in een door de spelers zelf geselecteerde omgeving of circuit. Aangezien eenieder bij de beoefening van een spel of sport met een competitief element kan winnen of verliezen, is het een logisch gevolg dat emoties kunnen worden opgewekt, in zowel positieve als negatieve zin. Het spel Need 4 Speed bevat geen gewelddadige elementen en is derhalve geschikt bevonden voor alle leeftijden.

Einde statement. Vrijdag 27 oktober 2000.Laat ik hier even duidelijk stellen dat we natuurlijk de geestelijke gezondheid van de verdachte hier ernstig in twijfel stellen, want deze zaak staat voor ons dan ook echt compleet los van het spel dat hier is genoemd.