Bobby Kotick zei in een interview dat Activision, in tegenstelling tot EA, de identiteit en onafhankelijkheid van ontwikkelaars respecteert. Jeff Brown reageerde hierop: "Koticks relatie met het talent van ontwikkelaars is goed gedocumenteerd in juridische stukken." Hij verwijst hiermee naar de rechtszaak die voormalige medewerkers van ontwikkelaar Infinity Ward hebben aangespannen tegen Activision wegens chantage en het achterhouden van premies.

Ook heeft Brown geen goede woorden voor Koticks inbreng bij Activision: "Zijn bedrijf is gebaseerd op drie franchise - één is een fantastische online wereld waar hij niets mee te maken heeft gehad, één is in zwaar verval geraakt en de derde wordt op het moment vernietigd door Koticks eigen hoogmoed." Brown doelt hierbij op respectievelijk World of Warcraft, Guitar Hero en Call of Duty.

Schafer

Kotick meldde tevens dat hij Tim Schafer, de ontwikkelaar die Kotick in juli "een complete eikel" noemde, nooit had ontmoet en dat zijn game Brütal Legend niet uit had moeten komen. Schafer reageerde hier weer op: "Het is triest dat hij, in plaats van dat hij mij persoonlijk beledigt, het product van een hard werkend team afkraakt - een product van een groep mensen die een tijd geleden haast geen werk meer hadden. Maar het is zelfs triester dat het [Kotick] twee maanden kostte om een goede comeback te verzinnen."