Electronic Arts pakt honderden Battlefield 3-cheaters aan | Gamer.nl

Electronic Arts pakt honderden Battlefield 3-cheaters aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens EA heeft het bedrijf "deze week alleen al honderden spelers een ban gegeven. We voeren een zero tolerance-beleid wat betreft val pelers". Ondertu en werkt ontwikkelaar Dice aan een volgende update voor het spel, om de exploits in het spel te verhelpen en daarnaast enkele gameplay-elementen aan te pa en.

EA heeft naast het bannen van mensen ook accounts van spelers aangepakt door deze te resetten, waarmee alle behaalde ervaringspunten en statistieken verwijderd worden. Kandidaat voor deze maatregel zijn bijvoorbeeld spelers die de exploit binnen de Engineer-kla e misbruiken.

Exploit

Het is met deze Engineer-exploit mogelijk om tienduizenden ervaringspunten te verdienen door met een vriend samen te werken. De eerste speler zet een zogenaamde EOD Bot neer, de tweede schiet hem gedeeltelijk kapot, en de eerste verdient vervolgens ervaringspunten door hem weer te repareren. Door dit keer op keer te doen, kunnen spelers veel punten verdienen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou