Electronic Arts en Microsoft onderzoeken actief mogelijkheden om het samengaan van Sega en gokkastproducent Sammy te voorkomen en zelf de Japanse spelproducent over te nemen. The Asian Wall Street Journal meldt dat Microsoft tenminste een Amerikaanse bank opdracht heeft gegeven om een overnamemogelijkheid uit te zoeken. Electronic Arts daarentegen probeert andere Japanse bedrijven te scharen om een gezamenlijk bod uit te brengen.

De bronnen die de krant informeerden, gaven echter aan dat er helemaals niets zeker is en Sega zelf claimt van beide partijen niets te hebben vernomen. Analisten noemen het bericht uiterst vaag en speculatief.

Een overname door EA of Microsoft is desalniettemin niet onwaarschijnlijk. Het samengaan door Sammy wordt door vele analisten geprezen, maar investeerders hebben glashelder aangegeven de gang van zaken te betreuren. Het aandeel Sega is na de bekendmaken van de deal met Sammy ongeveer 30 procent gezakt.

Sega zelf bracht eerder deze maand de winstvoorspelling over 2002 met 90 procent naar beneden. Financieel gezien is de postitie van het bedrijf bedroefd. EA zal vrij weinig hebben aan Sega, omdat het zelf (sport)spellen produceert die al direct concurreren met Sega producten. Ook slecht voor het 'moraal' aangezien EA bijdroeg aan de ondergang van de Dreamcast door te weigeren spellen voor de console te produceren. Voor Microsoft is er een uitgesproken kans om een degelijke lijn exclusieve spellen voor de Xbox te bemachtigen. Sonic anyone?