Electronic Arts koopt webgame-ontwikkelaar Playfish | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Playfish is gekocht voor een bedrag van 167 miljoen euro en gaat opereren binnen de EA Interactive-divisie die zich focust op webgerelateerde spellen. Playfish heeft titels als Pet Society en Crazy Planets, die onder andere kunnen worden gespeeld op profielensites als Facebook en Myspace. "Sociaal gamen, met zijn focus op vrienden en de community, ziet een enorme groei en nu is het juiste moment om te investeren om onze participatie in dit segment te versterken", zei Barry Cottle, directeur van EA Interactive."

"EA Interactive heeft de aanval van EA succesvol geleid, en met de toevoeging van de bewezen expertise van Playfish, hun brede doelgroep en de sterke games, nemen we een grote stap voorwaarts in ons plan om de categorie van cro -platform sociale entertainment te domineren", aldus Cottle.

Spore

Electronic Arts zette vorige week zijn eerste stappen in de groeiende markt van Facebook-games met Spore Islands. In Spore Islands kunnen gebruikers vrienden uitnodigen op een eigeneiland. Daar kunnen spelers verschillende wezens creëren die vervolgensop een tweedimensionaal landschap losgelaten worden. Het doel is omzoveel mogelijk eigen wezens op de eilanden te hebben rondlopen. Welkras overleeft is een kwestie van natuurlijke selectie. Spore Islandsblijft altijd actief, ook wanneer de Facebook-gebruiker offline is.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou