Electronic Arts koopt Bejeweled-maker PopCap | Gamer.nl

Electronic Arts koopt Bejeweled-maker PopCap | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Binnen de deal is afgesproken dat EA PopCap 650 miljoen aan contanten betaalt, evenals 100 miljoen dollar in aandelen. Als de studio naar behoren presteert, kan daar in de komende twee jaar nog 550 miljoen dollar bijkomen. Het hoofd van de financiële afdeling bij EA, Eric Brown, noemt de deal een goede manier om de positie van de uitgever in de markt van sociale games te versterken. EA kocht twee jaar geleden ook al een ontwikkelaar van sociale games, Playfish.

In reactie op de bekendmaking van de overname, daalden de aandelen van EA. Volgens analist Todd Mitchell zijn investeerders niet blij met de strategie richting digitale games die EA inslaat, gezien de uitgever zijn meeste geld verdient met retailgames. Eén van de investeerders denkt echter dat de deal om PopCap over te kopen een slimme zet is en dat de waarde van PopCap Games zal stijgen zodra concurrent Zynga naar de beurs gaat. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou