Electronic Arts kan Respawn Entertainment niet kopen | Gamer.nl

Electronic Arts kan Respawn Entertainment niet kopen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We zijn een erg onafhankelijk bedrijf en volgens de deal zal [Electronic Arts] onze eerste game uitgeven. We zijn erg enthousiast dat EA dit gaat doen", aldus Vince Zampella , één van de oprichters van Respawn. EA's DeMartini is erg blij met de nieuwe werknemers. "Het is te vergelijken met Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo binnenhalen voor een nieuwe voetbalclub en je afvragen hoeveel kampioenschappen je gaat winnen. De kans dat je met die twee supersterren een goed team hebt is groot, maar we moeten de rest van de opstelling ook binnenhalen en aan de toekomst denken. Daar zijn de oprichters zelf nu mee bezig." Zampella en West gaan vanaf vandaag op zoek naar de eerste werknemers en een kantoorruimte.

Eerste game

Mede-oprichter Jason West kon niet niet veel vertellen over de eerste game die de studio gaat ontwikkelen. "We willen er een grote zomerblockbuster van maken. We willen dat het een game wordt waar onze fans van gaan genieten, maar we kunnen nog niets specifieks melden. We hopen dat het een fri e en nieuwe ervaring wordt die gamers verrast, maar we gaan niet een Boom Blox-game maken of zo. Het moet een gigantische game worden." In een interview met Joystiq vertelden West en Zampella in ieder geval te gaan werken aan een volledig nieuw merk, ze zullen dus geen nieuwe game maken op basis van een bestaande licentie.


 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou