Wie vanavond het NOS Journaal gezien heeft zou wellicht enigszins verbaasd hebben opgekeken toen de gamesindustrie, en in het bijzonder Electronic Arts, ineens uitgebreid aan bod kwam. In het achtergrond item, dat net voor het weerbericht aan bod kwam, ging het vooral over de opmars van Electronic Arts en het nieuwe doel dat het bedrijf voor ogen heeft: populairder worden dan televisie en films.

Er werd onder andere in gegaan op het belang van grote franchises als Harry Potter, James Bond en The Lord of the Rings, die de overstap van andere media naar games voor de consument vergemakkelijken. Er was onder andere te zien hoe Pierce Brosnan en John Cleese hun zinnetjes voor Everything or Nothing inspraken en hoe er een trailer van The Battle for Middle Earth in elkaar gestoken werd.

Een woordvoerder van Electronic Arts schatte dat men in een jaar of twintig de film en televisie-industrie voorbijgestreefd is en dat gamen ter zijner tijd het belangrijkste medium zal zijn voor veel mensen om hun dag meer door te komen. Op de website van het NOS Journaal is de aflevering te streamen.