'Electronic Arts gaat PopCap kopen voor een miljard' | Gamer.nl

'Electronic Arts gaat PopCap kopen voor een miljard' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

PopCap Games maakt volgens schattingen jaarlijks tu en de honderd en honderdvijfitg miljoen dollar winst en is bekend van games als Plants vs. Zombies, Peggle en Bejeweled: games die zeer populair zijn op mobiele en sociale platformen. Dit zijn twee groeimarkten waarin Electronic Arts verder wil uitbreiden. Zo nam het bedrijf in 2009 Playfish over voor 200 miljoen euro, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van webgames.

PopCap Games heeft tegenover website GamesIndusty.biz verklaard dat de berichten van Techcrunch niet op waarheid berusten. Op een later tijdstip werd de verklaring omgevormd naar de mededeling dat het niet bij het beleid van Popcap hoort om "in te gaan op dit soort speculaties".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou