Voor iedereen die zich al bijna tien jaar afvraagt wanneer Duke Nukem Forever in hemelsnaam nou eens een keertje uitkomt is er goed nieuws. Ontwikkelaar 3D Realms heeft toegegeven dat de langst verwachte game ooit eindelijk realiteit begint te worden.

“Allereerst geven we volledig toe dat we een hoop hebben verprutst tijdens de ontwikkeling van Duke Nukem Forever,” vertelt studio CEO Scott Miller in een interview. “Het is nu een grap geworden van de games industrie en daar kunnen we zowel om lachen als om huilen. Het is fout gegaan omdat we de lat veel te hoog hebben gelegd en geprobeerd hebben een game te maken die alle andere games in het niets zou laten verdwijnen. In de afgelopen 18 maanden hebben we echter een veel realistischere kijk op het project gehad. We hebben een vrachtwagen vol ervaren hulp ingehuurd en we zijn eindelijk op het juiste spoor beland.”

Duke Nukem Forever zal dit jaar nog niet uitkomen, al zal het later in 2007 wel bekend worden wanneer een releasedatum verwacht kan worden. Console eigenaars kunnen ook hun hart ophalen, aangezien Miller bevestigde dat Duke op meerdere platforms zal verschijnen naast de PC. Hij kon echter nog niet aankondigen welke platforms dat zouden kunnen zijn.