Vrolijk gekleurde papieren dieren vol snoep geblinddoekt in elkaar meppen met een grote stok? In Mexico keert dit fenomeen op zo'n beetje elke kinderverjaardag terug en sinds december 2006 hebben ook fervente Xbox 360-bezitters zich helemaal kunnen uitleven met de uitbundige beestenbende in Viva Piñata.

In deze game, die voor elke generatie gamers toegankelijk is, is het de bedoeling om fleurige tuinen zodanig te ontwerpen dat de Piñata's zich er helemaal in thuis gaan voelen, een voedselketen ontwikkelen en zich voortplanten door middel van geïmproviseerde paringsdansen.

Dat Viva Piñata al een hele tijd uit is, is voor Microsoft geen reden om alsnog met een demo van het spel uit te komen. Deze is gratis te downloaden via de Xbox Live Marketplace. Tenminste, als je in het bezit bent van een Gold account. Mocht dat niet het geval zijn, dan zul je nog wat langer moeten wachten voordat je kunt gaan experimenteren met je eigen meute Piñata's. De review van de game kun je hier vinden. *Update Frans: Oplettend user RDJ134 wist ons te melden dat een hele hoop landen in Europa deze demo hebben gekregen, behalve... jawel, Nederland! Helaas pindakaas dus voor diegenen die wel zin hadden om te spelen met piñata's. Wanneer de demo ook voor ons beschikbaar is, is momenteel nog niet duidelijk.