Atari heeft vandaag RACE Pro aangekondigd voor de Xbox 360. Eindelijk een echte racesim voor de consoles! Althans, als we naar het CV kijken van ontwikkelaar SIMBIN. Deze heeft al een aantal overtuigende PC-sims weten uit te brengen als GTR, Race 07 en GT Legends. De game, welke gepland staat voor dit najaar, zal gebruik maken van SIMBINs eigen Lizard-physics-engine.

RACE Pro kan op het eerste gezicht het best gezien worden als een samenvatting van een aantal eerdere SIMBIN-games. Zo zullen auto's uit onder andere de WTCC, Formule 3000, Formule BMW en verschillende GT-auto's van Aston Martin en Saleen hun opwachting maken, plus productie-auto's als de Audi R8 en de Dodge Viper SRT10.

Races zullen zich afspelen op 13 op waarheid beruste tracks zoals Macau, Laguna Seca en Road America. Met maximaal 12 spelers kan via Xbox Live tegen elkaar gespeeld worden en een speciale 'Hot Seat'-optie belooft door Atari te gaan zorgen voor hectische gameplay. Deze optie laat spelers een een beperkte tijd racen alvorens de controller te moeten afstaan aan een medespeler.