Hiroshi Yamauchi, al 53 jaar lang president van Nintendo, houdt het voor gezien. De inmiddels 74 jaar oude Japanner wordt gezien als de man die Nintendo bracht naar wat het nu is, een succesvol gamebedrijf.

Onder Yamauchi kreeg de gamewereld een nieuwe impuls met de Famicom (NES), en kreeg Shigeru Miyamoto de kans om karakters als Link, Donkey Kong en Mario te ontwerpen. Succes heeft ook een keerzijde, want over het algemeen wordt Yamauchi verantwoordelijk gehouden voor het feit dat Squaresoft nog niet bezig is met GameCube games. Ook was Yamauchi voor de meesten geen leuke collega, hij stond bekend als een streng man die geen tegenspraak dulde.

Yamauchi dropped out of Waseda University in 1949 to succeed his grandfather and become the 3rd president of Nintendo. Under his leadership, the Famicom caused an explosive boom in the video game industry and Pokemon game soft propelled Nintendo to be leader of the portable game market. Yamauchi is a majority holder of the American League Seattle Mariners. [Kazuyuki Hyodou] (Mainichi Shinbun)Yamauchi zal nog tot juni in dienst blijven bij de Japanse gamesgigant. Na zijn vertrek zal er vermoedelijk geen echte opvolger komen, maar komt de leiding van het bedrijf in handen van een 'board'.