Eigenaren CS:GO-goksite voor de rechter gesleept | Gamer.nl

Eigenaren CS:GO-goksite voor de rechter gesleept | Gamer.nl

Er is een rechtszaak aangespannen tegen de eigenaren van de Counter Strike: Go-goksite CSGO Lotto. De website en diens eigenaren worden aangeklaagd voor het actief promoten van CSGO als een goksite, inclusief naar minderjarigen.

Ook Valve valt onder de beschuldigden in de zaak, die volgens de aanklacht middels hun online gamesplatform Steam en spel Counter Strike: Go actief gokken in de hand werkt. De zaak werd op 24 juni aangespannen door de moeder van een minderjarig kind en betrok ook CSGO Lotto en soortgelijke websites.

De populaire YouTubers Trevor "TmarTn" Martin en Thomas "ProSyndicate" Casell, die reclame maakten voor CSGO Lotto en daarbij hun eigendom over de site verzwegen, zijn vanaf vandaag ook toegevoegd aan de lijst gedaagden. Volgens de aanklager maakten zij "actief reclame voor de website als een gokservice, inclusief naar minderjarigen".

Trevor Martin en Thomas Casell werden vorige week betrapt op het promoten van de website CSGO Lotto. In video's lieten ze zien hoe ze voor duizenden euro's aan skins voor Counter Strike: Go wonnen en spoorden ze kijkers aan om ook te gokken op de website. De twee maakten daarbij niet openbaar dat zij de website in kwestie zelf beheren en daardoor de winkansen in de video's konden manipuleren.

Valve staat al lange tijd onder vuur voor het faciliteren van goksites rondom Counter Strike. Het bedrijf staat namelijk toe dat Steam-gebruikers hun account koppelen aan dergelijke websites, waardoor gewonnen game-objecten kunnen worden verhandeld. Valve houdt daarbij 15% van de opbrengst per verkocht object over. In sommige gevallen gaat het om duizenden euro's. Er wordt geschat dat er voor zo'n 2 miljard euro aan in-game voorwerpen zijn verhandeld in 2015.

De situatie wordt mogelijk ook onderzocht door de FCC, een Amerikaans overheidsorgaan dat onder andere waakt over regelgeving met betrekking tot het internet.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou