Eigenaar van ROM-website moet 2,1 miljoen dollar betalen na rechtszaak met Nintendo

Eigenaar van ROM-website moet 2,1 miljoen dollar betalen na rechtszaak met Nintendo

Nintendo mag 2,1 miljoen dollar in ontvangst nemen na het winnen van een rechtszaak tegen Matthew Storman, de eigenaar van een ROM-website die inmiddels offline gehaald is.

In september 2019 startte Nintendo een rechtszaak tegen Matthew Storman, de eigenaar van de inmiddels offline gehaalde ROM-website ROMUniverse. Op deze website uploadde hij illegaal verkregen games van Nintendo, en maakte hij winst door betaalde abonnementsdiensten aan te bieden waarbij deze spellen inbegrepen zaten. In totaal heeft Storman ongeveer 36.000 dollar winst gemaakt via de website.

Matthew Storman besloot de strijd met Nintendo aan te gaan, door te beweren dat hij niets illegaals heeft gedaan. Ook ontkende hij dat hij de ROM's zelf ooit geüpload had. In de rechtszaak verdedigde hij zichzelf, dus zonder advocaat. Helaas voor Storman koos de rechter voor Nintendo tijdens de rechtszaak. Hoewel Storman niet het door Nintendo geëiste bedrag van 15 miljoen dollar hoeft te betalen, is de schade nog steeds enorm: de rechter besloot dat de voormalig ROMUniverse-eigenaar in totaal 2.115.000 dollar aan schade moet betalen.

Omdat de website inmiddels al een tijdje offline staat, heeft de rechter besloten geen permanent verbod uit te vaardigen aan Storman.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nou Niels, zou het artikel maar herschrijven. Of beter vertalen. edit, top! Veel beter leesbaar nu. (K) Blijf het veel geld vinden.

0
test

Matthew Storman had waarschijnlijk geen geld voor een dure advocaat in een langlopende rechtzaak en hij heeft zeker geen 2,1 miljoen dollar om Nintendo te betalen en zal zich dus persoonlijk failliet moeten verklaren. Ik vraag mij af of het had uitgemaakt als ROMUniverse gehost werd in een land waar copyright geen betekenis heeft.

0
test

@StormFox Nouja, hosten is niet alleen van belang, ook waar je als eigenaar zit is van belang.

0

Aanbevolen voor jou