Nieuws

Eigenaar Escape from New York wilde Kojima aanklagen

Regisseur John Carpenter hield CanalPlus tegen

Geschreven door Michel Musters op
De eigenaar van de rechten op de film Escape from New York, CanalPlus, wilde Hideo Kojima aanklagen voor de Metal Gear Solid-reeks, omdat het overeenkomsten had met de film. Regisseur John Carpenter hield CanalPlus echter tegen.

Dat meldt hij in een interview met The Hollywood Reporter. Het hoofdpersonage in de Metal Gear-games, Snake, lijkt qua uiterlijk veel op het hoofdpersonage uit de film, Snake Plissken, gespeeld door Kurt Russel. In Metal Gear Solid 2 heet Snake zelfs 'Iroquois Plissken'. 

"Ze wilden de makers van de videogame aanklagen, want het is een beetje een rip-off van Escape From New York, maar ik zei dat ze dat niet moesten doen", aldus Carpenter. "Ik ken de regisseur van die games en het is een aardige gozer, of hij is in ieder geval aardig tegen mij."

CanalPlus klaagde wel Luc Besson aan, de regisseur van de film Lockout, dat ook veel op Escape from New York lijkt. "Het is hetzelfde verhaal", lacht Carpenter. "Ik bedoel, dat kun je niet doen, toch? Je moet wel een paar dingen veranderen."

Bron: The Hollywood Reporter

Dit artikel delen:

Lees meer

Stijg naar ongekende hoogtes in RIGS: Mechanized Combat League Sony's persconferentie: Terecht zelfverzekerd
1

Reacties op: Eigenaar Escape from New York wilde Kojima aanklagen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Vermillion

    • 28 oktober 2015 11:21
    Nadat ik Escape from new york zag, viel het me inderdaad op dat er wel flink wat overeenkomsten waren ja. Maar vooral met MGS2 heeft ie zich daaraan schuldig gemaakt. De snake van MGS1 en MGS4 zag er weer heel anders uit. Bij MGS2 heeft ie gewoon de personage Snake Plisskin van Escape from New York rechtstreeks gekopieerd.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.