Eigenaar Escape from New York wilde Kojima aanklagen | Gamer.nl

Eigenaar Escape from New York wilde Kojima aanklagen | Gamer.nl

De eigenaar van de rechten op de film Escape from New York, CanalPlus, wilde Hideo Kojima aanklagen voor de Metal Gear Solid-reeks, omdat het overeenkomsten had met de film. Regisseur John Carpenter hield CanalPlus echter tegen.

Dat meldt hij in een interview met The Hollywood Reporter. Het hoofdpersonage in de Metal Gear-games, Snake, lijkt qua uiterlijk veel op het hoofdpersonage uit de film, Snake Pli ken, gespeeld door Kurt Ru el. In Metal Gear Solid 2 heet Snake zelfs 'Iroquois Pli ken'. 

"Ze wilden de makers van de videogame aanklagen, want het is een beetje een rip-off van Escape From New York, maar ik zei dat ze dat niet moesten doen", aldus Carpenter. "Ik ken de regi eur van die games en het is een aardige gozer, of hij is in ieder geval aardig tegen mij."

CanalPlus klaagde wel Luc Be on aan, de regi eur van de film Lockout, dat ook veel op Escape from New York lijkt. "Het is hetzelfde verhaal", lacht Carpenter. "Ik bedoel, dat kun je niet doen, toch? Je moet wel een paar dingen veranderen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou