Het zal maandelijks omgerekend 0,79 euro per speler kosten om een server te huren waarop normale wedstrijden gespeeld kunnen worden. Voor een server waarop ranked matches gespeeld worden moet er omgerekend 11,95 euro per achttien spelers betaald worden. Voor de ondersteuning van Teamspeak wordt een extra bedrag gevraagd. De prijzen dalen naarmate mensen voor een langer durend abonnement kiezen.

Het huren van een eigen server is relevant voor spelers die Call of Duty: Black Ops willen spelen met eigen regels, speelvelden en modificaties. Volgens Josh Olin, communitymanager van Treyarch, brengt de samenwerking met GameServers voordelen met zich mee. Op deze manier moeten cheaters en hackers van de game geweerd worden, terwijl het wel mogelijk is om zelf de spelregels te wijzigen en te bepalen wie meespeelt.

Treyarch benadrukt daarbij dat de de complete multiplayermodus draait op dedicated servers. Spelers hoeven zodoende geen server te huren om deze modus te kunnen spelen, maar kunnen zonder extra betaling terecht op de servers van ontwikkelaar Treyarch zelf.

Ophef

Vorig jaar besloot Activision dat spelers in Call of Duty: Modern Warfare 2 geen gebruik konden maken van dedicated servers. Dit veroorzaakte de nodige ophef, omdat spelers niet langer met eigen spelregels of op zelfgekozen maps konden spelen. In Black Ops is deze mogelijkheid er wel. Het is gebruikelijk dat spelers moeten betalen voor het huren van een dedicated server. Vaak hebben spelers echter ook de mogelijkheid om zelf een dedicated server vanuit huis op te zetten of uit meerdere serveraanbieders te kiezen.