Batman is hot en dat moeten we weten ook. Naast een mogelijke poging van EA om Batman in een digitaal jasje te stoppen, komen Eidos en Warner Bros. met het bericht dat zij een action/adventure met Batman gaan uitgeven. Batman: Arkham Asylum luidt de volledige titel en zal de speler een donkere en intensieve wereld voorschotelen.

Het verhaal werd geschreven door Paul Dini, winnaar van verscheidene awards en schrijver voor onder andere Batman en Lost, en plaatst je in de schoenen van Batman, die op het punt staat om de Joker bij het Arkham Asylum af te leveren. Helaas voor onze gevleugelde vriend hebben de superschurken, die er voornamelijk door Batman zijn beland, een valstrik voorbereid. Aan Batman om er weer heelhuids uit te komen.

Volgens Eidos zal deze game een totaal nieuwe Batman ervaring brengen. De game zal flink wat man tegen man gevechten opleveren en het uiterste van Batman's detective vaardigheden vragen. Of Eidos alles kan waarmaken is nog even afwachten, want de game staat pas voor volgend jaar gepland.