Naar goede maandelijkse gewoonte smijt Electronic Gaming Monthly, een blad rond videogames, wat sappige geruchten afkomstig uit de industrie in het rond. Wij vatten de belangrijkste roddels voor jullie samen.

Volgens EGM heeft Bungie, de studio verantwoordelijk voor de Halo-franchise, nog steeds niet het hele verhaal rond de Master Chief kunnen vertellen. We wisten al dat de storyline in de toekomst verder zal uitgediept worden door Ensemble Studios in Halo Wars, een strategiespel, maar volgens het magazine stopt het daar niet. Bungie zou namelijk in het geheim een third-person actie/adventure shooter aan het maken zijn, met de wereld van Halo als thema. Meer informatie wist EGM niet te ontfutselen, enkel dat de gebeurtenissen in de tot nu toe nog onaangekondigde nieuwe Halo-game nog voor het originele Halo (Xbox) zullen plaatsvinden.

Screens afkomstig uit Halo Wars en Grand Theft Auto IV

Het gerucht dat Rockstar aan Max Payne 3 werkt doet al langer de ronde, maar volgens de informanten van EGM zal het spel zowel naar de PlayStation 3, als naar de Xbox 360 komen. Wat we verder van deze typische film-noir game mogen verwachten blijft een raadsel. De roddels rond Rockstar gaan echter nog verder: de veelbesproken studio zou namelijk eveneens druk aan het werken zijn aan Red Dead Revolver 2, ook iets dat al eerder voorbij kwam gevlogen bij Gamer. Net als Max Payne 3 zal dit spel rond het Wilde Westen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen.

Screens afkomstig uit Max Payne 2 en Red Dead Revolver

Afsluiten doen we met alweer een roddel rond een bekende titel van Rockstar: Grand Theft Auto. Volgens Electronic Gaming Monthtly is men op dit moment begonnen met het ontwikkelen van een GTA-MMO. Geef ons op dit moment maar gewoon Grand Theft Auto IV zodat we de telefoonverbinding van de lokale gameshop wat rust kunnen gunnen. Nog even voor de duidelijkheid, het gaat hier om geruchten, niets meer.