1UP.com heeft vandaag bevestigd dat Ziff Davis Media de website heeft verkocht aan het concern Hearst. Hiermee krijgt Hearst 1UP.com en de daaraan verbonden sites als GameVideos.com, MyCheats.com en GameTab.com in handen en zal deze onderbrengen in UGO, een onderdeel van Hearst.

Schokkend is dat met de verkoop van 1UP het maandblad Electronic Gaming Monthly, of EGM, compleet opgedoekt zal worden. Deze maand komt het magazine voor de laatste keer uit. Dit betekent dat een groot deel van de werknemers van EGM en 1UP op straat komt te staan, inclusief een aantal redactieleden die zich door de jaren heen hebben geprofileerd in de wereld van de gamejournalistiek.

1UP's Sam Kennedy meldt dat Ziff Davis het verliesmakende 1UP al een tijdje van de hand wilde doen. Het huidige economische klimaat heeft zeker niet geholpen en ook de afnemende opbrengsten uit advertenties hebben bijgedragen aan de neerwaartse spiraal waar het bedrijf zich in bevond. Bladen als EGM hebben het bovendien al jaren moeilijk doordat gamers hun informatie liever (gratis) van internet halen, in plaats van een abonnement te nemen op een maandblad.

De volgende weken zal meer duidelijk worden over de toekomst van 1UP.