Het is weer zover: het maandblad Electronic Gaming Monthly komt eraan en de terugkerende roddelrubriek kent weer enkele sappige verhaaltjes. Ten eerste zou Dead Rising 2 in de maak zijn voor meerdere consoles. Dit vervolg op de komische zombiehakker op de Xbox 360 wordt niet gemaakt door Capcom, maar uitbesteed aan een ontwikkelaar uit Los Angeles.

Een ander gerucht is dat de aankomende PSP-titel God of War: Chains of Olympus naderhand naar de PlayStation 2 geport wordt, zoals dat met bijna elke succesvolle titel voor Sony's draagbare apparaatje gaat. Een andere port die besproken wordt, is die van het PSN-spelletje Riff: Everyday Shooter naar de PlayStation Portable.

En we blijven bij Sony, want de bewegingscontroller voor de PlayStation 2 die al eerder in de geruchtenrubriek opdook, zou er toch echt aankomen. De vorige keer dat EGM dit beweerde, reageerde Sony dat het pure onzin is. En last but not least: volgens het blad wordt het vervolg op het magnifieke, briljante ICO binnenkort onthuld. Of het hier gaat om een echt vervolg of een spiritueel vervolg zoals Shadow of the Colossus dat ook was, is onduidelijk.

Ongetwijfeld horen we binnenkort meer. De geruchten klinken allemaal niet ongeloofwaardig, dus we zijn benieuwd.