EG7 koopt ontwikkelaar Daybreak op voor 300 miljoen dollar

EG7 koopt ontwikkelaar Daybreak op voor 300 miljoen dollar

Enad Global 7 heeft ontwikkelaar Daybreak Game Company opgekocht voor 300 miljoen dollar.

EG7 heeft honderd procent van de aandelen van Daybreak Game Company opgekocht en mag zich daarmee de nieuwe eigenaar van de mmo-specialist noemen. Daybreak bezit een aantal bekende IP's zoals EverQuest, H1Z1, PlanetSide en beschikt naar eigen zeggen in totaal over 178 miljoen geregistreerde spelers.

EG7 is gevestigd in Stockholm en focust zich vooral op de marketing en distributie van andere gamebedrijven. De afgelopen jaren is het bedrijf echter zijn horizon aan het verbreden en lijkt het steeds meer interesse te krijgen in eigen IP's. EG7 is al in het bezit van uitgever Sold Out en heeft in het verleden veel samengewerkt met ontwikkelaars als Team17, Rebellion en Frontier. In 2019 kocht het bedrijf ook Antimatter Games op en eerder dit jaar kocht het ook Piranha Games op, bekend van de MechWarrior-reeks.

Ji Ham, CEO van Daybreak, geeft aan zich te verheugen op de samenwerking met EG7: "De combinatie van bedrijven zijn op een strategisch gepositioneerd om de unieke en iconische games van Daybreak uit te breiden. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team van EG7 om zo ongelooflijke ervaringen voor onze spelers te creëren", verhaalt de CEO.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha "mmo-specialist" Uitmelk en microtransactie specialist zal je bedoelen.

0
test

Ik denk dat ze hopen groot genoeg te worden zodat Microsoft ze op zou eten

0
test

@HunterSeeker Dat zou wel humor zijn aangezien daybreak voornamelijk Sony online entertainment was

0

Aanbevolen voor jou