Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun komt 28 april | Gamer.nl

Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun komt 28 april | Gamer.nl

Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun wordt op 28 april uitgebracht. Dit laten de Nederlandse ontwikkelaars M2H en Blackmill Games weten in een persbericht.

Verdun is een squad-based first-person shooter gesitueerd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het spel baseert zich op de Slag om Verdun in 1916, waarbij het de werkelijkheid zo dicht mogelijk probeert te benaderen. Voor de maps zijn de loopgraven van België en Frankrijk in de eerste wereldoorlog nagemaakt, aldus de ontwikkelaars.

Verdun is opgedeeld in twee verschillende speltypes. In de Frontline-modus vechten spelers zich meter voor meter door de loopgraven. De focus ligt in deze modus op snel reageren. In Rifle Deathmatch kunnen spelers alleen gebruikmaken van geweren en heeft de gameplay meer weg van het vrijwel gelijknamige speltype in andere shooters.

Verdun was al geruime tijd te spelen via Steam Early Acces, maar is vanaf 28 april volledig beschikbaar voor nieuwe spelers op pc en Mac. Wie de game al via Early Acce heeft aangeschaft, krijgt een dag eerder toegang.

Door Thijs Arnoldus

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou