Eerste videostream-app voor Switch uitgebracht in VS | Gamer.nl

Eerste videostream-app voor Switch uitgebracht in VS | Gamer.nl

Nintendo heeft de eerste videostream-app voor de Switch gelanceerd in de Verenigde Staten.

Voor veel Nintendo-fans was de afwezigheid van videostream-apps voor Nintendo Switch een verwarrende besli ing van het bedrijf. Nintendo Wii U en Wii ondersteunden namelijk wel apps zoals Netflix.

Het Amerikaanse hoofd van Nintendo Reggie Fils-Aime zei echter vlak na de lancering van de Switch: "We bouwen Nintendo Switch als een gaming apparaat van wereldkla e. Dit betekent dat we in eerste instantie de focus leggen op gamen voor het systeem. We zijn in gesprek met een aantal bedrijven over diensten als Netflix, Hulu en Amazon, maar die komen mi chien op zijn tijd. In onze optiek is dit geen prioriteit."

Acht maanden na de lancering kunnen Switch-gebruikers in Noord-Amerika nu echter de Hulu-app downloaden in de Nintendo eShop, die stilletjes door Nintendo is toegevoegd aan hun releaselijst. Hulu is een on-demand streamingdienst voor films en series. Vooralsnog is Hulu alleen in de Verenigde Staten en Japan beschikbaar.

Hoewel Nintendo aangekondigd heeft over de komst van andere videostream-apps, geeft de komst van Hulu naar Nintendo Switch wel goede hoop dat populaire apps als Netflix en YouTube wellicht binnenkort ook op het apparaat verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou