Digital Extremes vond het, na bijna tien jaar enkel aan Unreal games gewerkt te hebben, wel weer eens tijd worden voor wat nieuws. Daarom besloot men eens iets totaal anders te doen en kwam men met een futuristische first person shooter op de proppen die zich afspeelt in een unieke en kleurrijke wereld vol vreemde aliens en rare begroeiing. De naam van het beestje: Pariah.

De motor achter Pariah is natuurlijk de Unreal engine, want de vele ervaring die men bij Digital Extremes met deze engine heeft is mooi meegenomen en de enigne kan kwalitatief nog best met de concurrentie mee. Pariah bevat een singleplayer campaign met een intrigerend verhaal, waar je een kleine 15 uur mee zoet zal zijn. Daarnaast is ook een multiplayermode aanwezig. Verwacht deze niet zo uitgebreid als Unreal Tournament, maar toch flink uit de kluiten gewassen.

De eerste trailer van Pariah is vandaag verschenen en toont aardig wat ingame beelden, waarin tevens de voertuigen die een vrij grote rol spelen in het spel, te bezichtigen zijn. De trailer van is hier te downloaden. Pariah wordt uitgegeven door de nieuw opgerichte uitgever HIP Games en zal in maart 2005 op de markt komen.