Far Cry gooit momenteel hoge ogen met de prachtige landschappen en gedetailleerde binnenlocaties die door de ijzersterke CryEngine moeiteloos uit de mouw worden geschud. Het was dan ook een kwestie van tijd totdat een andere ontwikkelaar gebruik zou gaan maken van de 3D engine. Signature Devices is de eerste ontwikkelaar die aankondigt van deze engine gebruik te zullen gaan maken.

Spy Game is de tijdelijke titel van het Xbox en PC spel dat Signature Devices met de CryEngine zal ontwikkelen. Over het spel zelf is nog niet al te veel bekend, al zal het waarschijnlijk een stealth/infiltratiegame worden. De eerste screenshots drukken ons wel met de neus op de feiten: de kwaliteit van de graphics is niet alleen afhankelijk van de engine, maar ook van het leveldesign, de textures en de objecten.

Echt lelijk is het niet, maar het niveau van Far Cry wordt bij lange na nog niet gehaald. Hopelijk is het geen voorteken voor verdere games die van de CryEngine gebruik gaan maken. De third party titels van engines als Lithtech wilden ook nooit echt van de grond komen en waren grafisch vaak minder indrukwekkend dan de producten die Monolith zelf afleverde. Meer screenshots tref je hier aan.