Eerste third party 3DS-game krijgt Amiibo-ondersteuning | Gamer.nl

Eerste third party 3DS-game krijgt Amiibo-ondersteuning | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Amiibo spelen exclusieve vliegtuigen vrij met de afbeelding van Luigi, Samus en Link. Er is ook een vliegtuig van Prince Peach, maar dit vliegtuig is ook vrij te spelen zonder Amiibo.

Ace Combat: A ault Horizon Legacy Plus komt 29 januari uit in Japan, het is nog niet bekend of de game ook in Europa uit gaat komen. Het is een speciale uitgave van Ace Combat: A ault Horizon Legacy die de Amiibo-figuurtjes ondersteunt. De oorspronkelijke game had wel een Europese release: het spel kwam hier op 2 december 2011 uit.

De 3DS kan nog geen Amiibo scannen, die functie komt met een speciale accesoire. De aankomende nieuwe 3DS-modellen kunnen uit zichzelf Amiibo scannen. De Wii U kreeg onlangs al zijn eerste third party-game die Amiibo ondersteunt. Deze game kwam alleen uit in Japan. Er zijn vooralsnog geen Europese third party-games die Nintendo's Amiibo ondersteunen.

Ace Combat: A ault Horizon Legacy Plus

Ace Combat: A ault Horizon Legacy Plus


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou