Nieuws
Nintendo Switch

Eerste test van nieuw Switch-model toont verbeterde batterijduur

Nieuw model al verschenen in Hong Kong

Geschreven door Lucas May op
Het nieuwe Nintendo Switch-model met betere batterijduur is in sommige regio's al verschenen en de eerste eigenaars delen hun ervaringen.

Vorige maand kondigde Nintendo aan een nieuwe model van de Nintendo Switch op de markt te brengen, niet te verwarren met de Nintendo Switch Lite, die dezelfde functies heeft als de originele Switch, maar met een langere batterijduur.

Waar de originele Nintendo Switch een gemiddelde batterijduur van 2,5 tot 6,5 uur heeft en de aangekondigde Switch Lite ongeveer 3 tot 7 uur meegaat, moet de batterij van het nieuwe model maar liefst 4,5 tot 9 uur meegaan voordat deze opgeladen moet worden. Als voorbeeld wordt het spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild genoemd, dat op de nieuwe Switch gemiddeld twee en een half uur langer kan worden gespeeld dan op zijn voorganger.

In een video van MeeMeGame op YouTube wordt Zelda: Breath of the Wild getest op een volledig opgeladen batterij. Uit de test blijkt de game vijf en een half uur kan worden gespeeld in de handheld-modus, wat een flinke verbetering is ten opzichte van van de speelduur van grofweg drie en een half uur op het originele model.

Een andere test laat zien dat Fire Emblem: Thee Houses twee uur wordt gespeeld in handheld-modus, waarna er nog 60% van de batterij resteert. Dit suggereert dat er nog een verdere speeltijd van vijf uur mogelijk moet zijn.

Volgens een woordvoerder van Nintendo UK lanceert het nieuwe model begin september in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat de releasedatum voor Nederland en de rest van Europa mogelijk ook op dat moment is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Grote Beyond-update voor No Man's Sky verschijnt 14 augustus SoulCalibur 6 introduceert Cassandra als speelbaar personage
3

Reacties op: Eerste test van nieuw Switch-model toont verbeterde batterijduur

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 5 augustus 2019 11:16
  Dit is uiteraard mooi nieuws voor mensen die nog geen switch hebben en wel willen. Wacht nog even en je hebt een iets betere versie van degene die je nu kunt kopen.

  Ik ben tevreden met de mijne en zolang speel ik niet zonder kabel.

  Ik vind overigens de benaming handheld half correct. Ik speel altijd handheld maar wel met netspanning tenzij ik onderweg ben. Maar thuis ligt hij regelmatig en vooral tijdens het spelen aan de stroom. Maar ik speel wel handheld. 😂😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 5 augustus 2019 14:43
  @watashi wa maurice desu. Maar zelfs al heb je hem aan de netspanning hangen, je houdt het apparaat nog steeds in je handen toch?

  Ergo - handheld. Zonder touwtjes draagt de naam "wireless".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  whaha

  • 5 augustus 2019 22:09
  @gimbal2 ja, daarom klopt het artikel dus net niet helemaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.