Endemol Games is onderdeel van televisieproducent Endemol, bekend van televisieprogramma's als Deal or No Deal en Big Brother. Endemol Games zet de bekende tv-formats van het bedrijf om in games. Van der Meer zal tijdens het Festival of Games ingaan op alle ins en outs van de transformatie van tv-programma naar game, met bijbehorende verdienmodelen.

Van der Meer is verantwoordelijk voor het vertalen van eigen IP naar speelbare versies. Endemol Games wil ook nieuwe originele concepten ontwikkelen en zal op zoek gaan naar games van interne en externe partijen. Endemol games is al samenwerkingen aangegaan met Electronic Arts, Virgin Games, William Hill, Betfair en de Britse Staatsloterij.

Festival of Games

Het Festival of Games vindt plaats op 28 en 29 april 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement in 2010 trok meer dan 2000 bezoekers, van 180 bedrijven uit 25 landen. Het Festival of Games combineert een congres, het match-making evenement Pitch & Match, een expo en de grootste carrièrebeurs voor games uit Europa.

Het thema van Festival of Games in 2011 is 'Games Anywhere', waarbij het draait om games die in alle sectoren en industrieën in de consumentenmarkt verschijnen. Het Festival of Games wordt georganiseerd door de Stichting NLGD en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Utrecht en de stad Utrecht.