Eerste Shantae-game komt naar de Nintendo Switch

Eerste Shantae-game komt naar de Nintendo Switch

De eerste Shantae-game gaat een release krijgen op de Nintendo Switch. Dat heeft ontwikkelaar WayForward bekendgemaakt.

Shantae kwam in 2002 uit op de GameBoy Color en volgt het verhaal van de halve geest, Shantae. “In het afgelopen decennium heeft Shantae een bloeiende fanbase opgebouwd, wat een droom is die uitkomt! ", zegt WayForward creative director en Shantae co-creator Matt Bozon op de website van de ontwikkelaar. “Alleen door de beperkte oplage bij de release hebben veel fans de eerste game niet kunnen spelen”, zegt hij.

Daarom gaat WayForward de eerste Shantae-game uitbrengen op de Nintendo Switch. De game komt uit in de e-Shop, maar krijgt ook een fysieke versie via Limited Run Games voor de Switch én de GameBoy Color. Via de uitgever komen er ook gloednieuwe cartridges van de klassieke game op de markt. “Dankzij Limited Run Games heeft iedereen weer de kans om een fysiek exemplaar van Shantae te krijgen!”

Shantae moet ergens in september gaan uitkomen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend

Shantae

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik hoop dat mensen die hun gameboy color collectie compleet willen maken genoegen kunnen nemen met een moderne reproductie. Ik juich alle ontwikkelingen toe die a) oude hardware nieuw leven in blazen en b) krankzinnige ebay prijzen ontwrichten. Als dit een klein succesje is dan zal het misschien anderen aanzetten om ook een nieuw run te doen van een zeldzame game.

0

Aanbevolen voor jou