Nieuws

Eerste script Warcraft-film bevatte Leeroy Jenkins-referentie

Verwijzing naar bekende World of Warcraft-meme

Geschreven door Marcel Vroegrijk op
De eerste versie van het script voor de verfilming van Warcraft bevatte een referentie aan de World of Warcraft-meme rondom Leeroy Jenkins. Dat liet Garry Whitta, die de eerste draft schreef, weten via Twitter.

In de vroege versie van het script kwam een soldaat genaamd Private Jenkins voor die het bevel van zijn leidinggevende negeert en naar voren stormt om zich in een gevecht tussen een andere soldaat en een Orc te mengen.

Daarmee verwees Whitta naar de speler genaamd Leeroy Jenkins die wereldwijde bekendheid verwierf dankzij een video  waarin hij zijn medespelers de dood injaagt. In de video is te horen hoe zijn WoW-guild de strategie voor een bepaald gevecht doorneemt, waarna Leeroy Jenkins eigenhandig besluit om een kamer vol vijanden in te rennen terwijl hij zijn eigen naam schreeuwt. 

Het script voor de Warcraft-film is inmiddels meerdere keren herschreven. De verfilming draait vanaf 10 juni 2016 in de bioscoop.

Bron: Twitter

Dit artikel delen:

Lees meer

Financiële analyse: Nintendo, Sony en Microsoft Puzzel-rpg 10000000 krijgt vervolg
3

Reacties op: Eerste script Warcraft-film bevatte Leeroy Jenkins-referentie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 20 mei 2015 15:11
  Haha, dit zou wel een geinige toevoeging zijn geweest. Maar als de rest van de film serieus wordt, dan zou het niet passen. Ik ben wel benieuwd of er in de uiteindelijke film ook iets terug te zien zal zijn van Blizzard's humor, maar Jenkins heeft de script-aanpassingen blijkbaar niet overleefd in elk geval.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sabor

  • 20 mei 2015 16:05
  Die verwijzing hadden ze er eigenlijk in moeten laten zitten. Die scene kun je gewoon serieus maken, terwijl het voor degenen die het snappen, een leuke verwijzing is. Maar niet alles kan in de film uiteraard, ik ben heel benieuwd hoe het product uiteindelijk wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 20 mei 2015 17:25
  Blijft een geweldige stukje humor, dat het zo is overgeslagen had niemand verwacht en dat maakt het leuk om eigenlijk toch in de film er iets van terug te zien, we zullen zien wat de film gaat worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.