Na een aantal consolegames was het begin 2002 de beurt aan de Medal of Honor reeks om op de PC haar opwachting te maken in de vorm van Medal of Honor: Allied Assault. Het spel werd een enorm groot succes mede door de intense sfeer en de prachtige graphics. Vooral indrukwekkend was de Omaha Beach landing, welke nog steeds bekend staat als een van de beste scènes ooit in een game.

Begin volgend jaar komt de opvolger voor Allied Assault op de markt. Dit maal heeft men Europa ingeruild voor de Pacific, waar de Tweede Wereldoorlog op zijn minst zo intens was. De eerste screenshots zijn vandaag vrijgegeven en laten prachtige jungleplaatjes zien. Het spel maakt gebruik van een nieuwe 3D engine speciaal ontwikkeld voor Medal of Honor.

Je krijgt in dit spel de rol aangemeten van Tom Conlin, een marinier welke Pearl Harbour weet te overleven en vervolgens de leiding krijgt over de aanval op Guadalcanal om uiteindelijk het strand van Tarawa te bestormen. Wederom staat Cpt. Dale Dye paraat om ervoor te zorgen dat het spel zo historisch correct mogelijk zal zijn.