LucasArts heeft vandaag de eerste screenshots vrijgegeven van de opvolger op haar succesvolle, door Bioware ontwikkelde RPG Star Wars: Knights of the Old Republic. De naam van de opvolger luidt Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords, kortwerg SW:KOTOR2:TSL, wat op zijn beurt weer af te korten is tot SKT bijvoorbeeld, net wat je kort genoeg vindt.

In ieder geval wordt deze opvolger niet meer door Bioware ontwikkeld, maar door het nieuw opgerichte Obsidian Entertainment, waar veel mensen van het door Interplay opgeheven Black Isle Studios onderdak hebben gevonden. Obsidian Entertainment heeft dus veel ervaring met het RPG genre en huisvest onder andere mensen verantwoordelijk voor de Fallout reeks, genoeg dus om vertrouwen te hebben in The Sith Lords.

The Sith Lords speelt zich ongeveer tien jaar na het origineel af en de Sith Lords hebben de Jedi bijna uit weten te roeien. De hoop is gevestigd op de speler, de enige die er nog een stokje voor zal kunnens steken. Hoewel de verhaallijn van The Sith Lords enigszins los staat van die van het eerste deel, zullen de cameo-verschijningen van verschillende karakters voor een feest van herkenning zorgen. Bekijk de overige screenshots hier.