Atari pakt de komende tijd groots uit met nieuwe games gebaseerd op haar Dungeons & Dragons licentie. Niet alleen staan ons twee RPG's te wachten, Neverwinter Nights 2 en Baldur's Gate 3, ook is men bezig met de MMORPG Dungeons & Dragons Online en de RTS Dragonshard. Deze laatste game wordt ontwikkeld door Liquid Entertainment, dat al faam verwierf met Battle Realms en deze faam met War of the Ring enigszins verspeelde.

Met Dragonshard hoopt men weer het een en ander recht te zetten. Het spel biedt een uitgebreid verhaal waarin de speler om de beurt de controle krijgt over drie verschillende rassen. Dragonshard is een mix tussen RTS en RPG op een erg unieke manier. In plaats van RPG parameters aan het RTS gedeelte toe te voegen, heeft men ervoor gekozen beide genres van elkaar te scheiden. Boven de grond speel je een klassiek RTS spel, met alle bekende meuk waaronder grondstoffen vergaren en basissen bouwen, terwijl je onder de grond met een kleine party in RPG stijl gevechten afwikkelt.

Gamespy geeft je in haar preview alvast een flinke lading informatie en de eerste screenshots van het spel. Het spel doet grafisch enigszins denken aan EA's Armies of Exigo, dat ook boven- en ondergrondse gevechten zal bevatten. Dragonshard verschijnt in de loop van 2005.